Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

100 g blåbär
3 dl vispgrädde
100 g vit choklad, Hackad

Garnering

blåbär
vit choklad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Fyllning: Mosa blåbären lätt. Koka upp grädde och blåbär. Lägg i chokladen och låt den smälta. Låt stå i kylen över natten.

2

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i 8 minuter. Vänd först ner mjölk, sedan mjölmix, bakpulver och vaniljsocker. Blanda.

3

Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen i 7 minuter.

4

Vänd upp bottnen på sockrat bakplåtspapper. Låt svalna under plåten.

5

Vispa fyllningen fast och bred 2/3 över bottnen. Rulla ihop och spritsa resten på rulltårtan.

6

Garnering: Garnera med blåbär och hyvlad choklad.


Kommentar:
Vår ljuvliga rulltårta med blåbär och vit choklad är dessutom glutenfri. Fyllningen görs dagen innan för att bli tjock och fast. Sedan bakar du snabbt en festlig rulltårta!