Du behöver
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 l jordgubbar
- 1 dl hallon
- 1 dl blåbär
- 1 dl amaretto
Sockerkaka
3 st ägg
2.5 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl standardmjölk
50 g smör
Garnering
mynta
Ugn: 175°
Gör så här
Sockerkaka: Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och sikta ner det i äggsmeten. Koka upp mjölk och smör och blanda ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt kallna.
Vispa grädden. Ansa bären och dela jordgubbarna. Bryt eller dela sockerkakan i bitar. Det blir en bit över.
Doppa sockerkaksbitarna snabbt i amaretton. Fördela sockerkaka, grädde och bär i burkar, glas eller skålar.
Garnering: Toppa med bär och mynta.