Smörgåsrulltårta

Festlig rulle med lufttorkad skinka, brieost, picklad rödlök och oliver. Du kan förbereda hela tårtan, men vänta med att lägga på löken till strax före servering.

Du behöver

Botten

4 st ägg
0.5 tsk salt
1 msk strösocker
1 dl vetemjöl
2 msk smält smör

Fyllning

100 g färskost med örter
150 g fintärnad skinka
0.5 dl majonnäs
0.5 st finhackad rödlök
2 msk klippt gräslök
2 msk finhackad basilika
0.5 st fintärnad röd paprika
1 dl crème fraîche

Toppkräm

100 g färskost med örter
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche

Picklad rödlök

2 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit
2 st små rödlökar

Garnering

rucolablad
150 g dessertost i bitar
11 skiva parmaskinka
0.5 st fintärnad röd paprika
9 st gröna oliver
basilikablad
picklad rödlök

Ugn: 200°

Gör så här

1

Botten: Knäck äggen och separera gulorna från vitorna i var sin bunke. Vispa vitorna till ett fast skum.

2

Tillsätt salt och socker till gulorna. Vispa för hand till en slät smet.

3

Vänd ner äggulesmeten i äggvitesmeten och rör om till en slät smet. Sikta ner mjölet och vänd runt till en slät smet.

4

Klä en långpanna med aluminiumfolie. Pensla foliet med smör. Fördela smeten jämnt i långpannan.

5

Grädda strax under ugnens mitt i 10–12 minuter. Låt svalna helt.

6

Fyllning: Blanda samtliga ingredienser och bred ut fyllningen på bottnen. Rulla ihop som en rulltårta. Svep in rullen i plastfolie. Låt vila i kylen ca 1 timme.

7

Toppkräm: Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp till en fast, krämig smet.

8

Lägg rullen på ett uppläggningsfat eller en skärbräda. Bred ut toppkrämen över rullen med en palettkniv.

9

Picklad rödlök: Blanda vatten, socker och ättiksprit i en bunke. Rör så att sockret löses upp. Skala och skiva löken tunt. Lägg löken i lagen och låt vila i 30 minuter för krispig lök.

10

Garnering: Sätt fast rucolablad längs rullens kant. Garnera med ost, skinka, paprika, oliver och basilikablad. Toppa med picklad rödlök.

Annons
Scroll to Top