Du behöver

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 200 g körsbärstomater
  • 4 l vatten
  • 2 msk salt
  • 300 g spaghetti
  • 1 kg vongolemusslor
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm chiliflakes
  • 2.5 dl vitt vin
  • svartpeppar

Gör så här

1

Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela körsbärstomaterna i halvor.

2

Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Lägg i spaghettin och koka den enligt anvisningarna på förpackningen.

3

Rensa och skölj under tiden vongolemusslorna. Knacka på öppna musslor och släng dem som inte stänger sig.

4

Hetta upp en vid sauteuse på spisen och tillsätt olivolja och fräs vitlök, tomater och chiliflakes i några minuter.

5

Tillsätt musslorna och vinet. Lägg på ett lock och låt koka i 3–4 minuter tills musslorna öppnar sig.

6

Häll av pastan och vänd ner i musselkoket med lite av kokvattnet. Ringla till sist över 2 msk olivolja och salta och peppra.