Du behöver
- 300 g pasta
Sås
1 st gul lök
25 g smör
1 dl fiskbuljong
1 dl torrt vitt vin
2 tsk finrivet citronskal
2 msk citronsaft
150 g mascarponeost
100 g babyspenat
salt och svartpeppar
200 g extra stora räkor skalade
1 msk olivolja
Servera med
babyspenat
dillkvistar
ev några oskalade räkor
citronklyftor
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Sås: Hacka löken och fräs den i smör tills den mjuknar.
Tillsätt buljong, vin, citronskal och citronsaft. Låt koka ett par minuter.
Tillsätt mascarponeosten. Koka samman ett par minuter. Vänd ner spenaten och koka ytterliggare 1 minut.
Vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg i räkorna och droppa över olivolja.
Servera med spenatblad och dillkvistar. Toppa eventuellt med några oskalade räkor. Bjud tillsammans med citronklyftor.