Räkpasta med mascarpone och spenat

Du behöver 300 g pasta Sås 1 st gul lök 25 g smör 1 dl fiskbuljong 1 dl torrt vitt vin 2 tsk finrivet citronskal...

Du behöver

  • 300 g pasta

Sås

1 st gul lök
25 g smör
1 dl fiskbuljong
1 dl torrt vitt vin
2 tsk finrivet citronskal
2 msk citronsaft
150 g mascarponeost
100 g babyspenat
salt och svartpeppar
200 g extra stora räkor skalade
1 msk olivolja

Servera med

babyspenat
dillkvistar
ev några oskalade räkor
citronklyftor

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Sås: Hacka löken och fräs den i smör tills den mjuknar.

3

Tillsätt buljong, vin, citronskal och citronsaft. Låt koka ett par minuter.

4

Tillsätt mascarponeosten. Koka samman ett par minuter. Vänd ner spenaten och koka ytterliggare 1 minut.

5

Vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.

6

Lägg i räkorna och droppa över olivolja.

7

Servera med spenatblad och dillkvistar. Toppa eventuellt med några oskalade räkor. Bjud tillsammans med citronklyftor.

Scroll to Top