Du behöver
- 200 g vitkål
- 0.5 st purjolök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 500 g fläskfärs
- solrosolja
- 2 msk riven ingefära
- 2 dl vatten
- 1 msk kinesisk soja
- 2 tsk strösocker
- salt och peppar
Garnera med
strimlad purjolök
strimlad chili
rostade sesamfrön
persilja
Servera med
ris eller nudlar
Gör så här
Strimla kål och purjolök. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin.
Bryn färsen i olja. Låt vitlök, chili och ingefära fräsa med mot slutet. Blanda i vitkål och purjolök och fräs några minuter under omrörning.
Tillsätt vatten, soja och socker. Koka ihop några minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
Strö över purjolök, chili, sesamfrö och persilja. Servera med ris.