Chokladkaka med kokostopp

Finns det något godare än en saftig sockerkaka? Ja, en som smakar choklad och är toppad med läcker glasyr. Kärleksmums i sockerkaksformat, helt enkelt!

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 dl kokos
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk

Glasyr

2 dl vispgrädde
1 dl socker
200 g mörk choklad

Topping

kokos
chokladkulor
rullrån

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker till en smörkräm. Vispa ner ett ägg i taget.

2

Tillsätt kokos, kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl och rör ner mjölken efter hand. Rör ihop till en jämn smet och häll den i en smord och bröad sockerkaksform, 1 ½ liter.

3

Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i ca 50 minuter. Vänta några minuter och stjälp sedan upp kakan ur formen. Låt svalna.

4

Glasyr: Värm grädde och socker och rör tills sockret har lösts upp. Ta kastrullen från plattan.

5

Finhacka chokladen och lägg i en skål. Häll över hälften av den varma gräddblandningen och låt dra en minut. Rör försiktigt tills chokladen har smält och krämen är slät. Rör försiktigt ner resten av gräddblandningen.

6

Sätt kakan på ett fat och häll över glasyren. Strö över kokos och toppa med godis.

Annons
Scroll to Top