Du behöver

  • 1 kg rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Toscansk lax

500 g laxfilé
1 tsk flingsalt
400 g körsbärstomater på kvist grovt tärnade
1 dl kärnfria oliver grovt hackade
1 skiva ljust bröd i smulor
0.5 st rödlök hackad
1 st vitlöksklyfta finhackad
1 kruka basilika strimlade blad
0.5 dl olivolja
flingsalt

Ugn: 175

Gör så här

1

Skala rotsellerin och skär i stavar. Råstek rotselleristavarna i olja och salt i en stekpanna på medelvärme ca 10 min.

2

Lägg laxbiten i en inoljad ugnsform och salta. Vänd ihop tomaterna med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.

3

Fördela tomatsalladen runt laxen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Lägg på rotselleristavarna vid servering.