Du behöver

  • 200 g kokta rödbetor
  • 150 g getost
  • 8 st avlånga skivor surdegsbröd
  • 3 msk smör
  • 150 g skivad kallrökt lax
  • 35 g småbladig spenat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Garnering

pumpafrön
solrosskott

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär rödbetor och getost i skivor. Smält smöret i en stekpanna, stek brödskivorna på båda sidor på medelvärme. Placera dem på en bakplåtspappersklädd långpanna.

2

Fördela lax, rödbetor, getost och spenat på 4 av brödskivorna. Krydda. Placera de andra brödskivorna ovanpå och pressa samman. Sätt gärna en grillpinne igenom.

3

Gratinera strax under ugnens mitt ca 5 minuter. Tag ut, garnera med solrosskott och pumpafrön. Servera med sallad.