Du behöver

  • 4 st stora skivor surdegsbröd
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 msk finhackad dill
  • 300 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 65 g babyspenat
  • 365 g kräftstjärtar
  • 2 dl riven lagrad ost

Garnering

dillvippor
Citronrasp

Ugn: 225°

Gör så här

1

Placera brödskivorna på en bakplåtspappersklädd långpanna. Blanda samman crème fraiche, riven parmesanost, finhackad dill. Bred ut blandningen på brödskivorna.

2

Ansa svampen. Skogschampinjoner skivas eller delas i mindre bitar. Hetta upp smöret, fräs svampen torr.

3

Skala och finhacka lök och vitlök, fräs samman med svampen, tillsätt spenatbladen. Låt allt bli varmt. Vänd ner kräftstjärtarna, tag undan några till garnering.

4

Fördela blandningen på brödskivorna och toppa med riven ost. Gratinera strax under ugnens mitt ca 10-15 minuter eller tills allt fått fin färg.

5

Tag ut. Garnera med dillvippor, resterande kräftstjärtar och citronrasp. Servera.