Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 3 msk rapsolja
- 2 tsk salt
- 1 msk flytande honung
- 12.5 dl siktat dinkelmjöl
Fyllning:
1 l färska kantareller
rödlök
morot
1 msk rosmarin
smör
2 dl hackad persilja
2 dl grovriven prästost
salt
Pensla med:
ägg
pumpakärnor
flingsalt
Ugn: 250°
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, honung och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 45 minuter.
Ansa och hacka kantarellerna. Skala och hacka löken. Skala och grovriv moroten. Mjukstek svamp, lök, morot och rosmarin i smör, cirka 10 minuter. Ta från värmen och låt kallna. Blanda i persilja, ost och salt.
Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en 1/2 centimeter tunn kaka som mäter 50×30 centimeter.
Strö över svampen och rulla ihop som en rulltårta. Skär varje rulle i 18 bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa cirka 30 minuter under duk.
Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Strö på pumpakärnor och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under duk.