Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • 12.5 dl siktat dinkelmjöl

Fyllning:

1 l färska kantareller
rödlök
morot
1 msk rosmarin
smör
2 dl hackad persilja
2 dl grovriven prästost
salt

Pensla med:

ägg
pumpakärnor
flingsalt

Ugn: 250°

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, honung och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 45 minuter.

2

Ansa och hacka kantarellerna. Skala och hacka löken. Skala och grovriv moroten. Mjukstek svamp, lök, morot och rosmarin i smör, cirka 10 minuter. Ta från värmen och låt kallna. Blanda i persilja, ost och salt.

3

Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en 1/2 centimeter tunn kaka som mäter 50×30 centimeter.

4

Strö över svampen och rulla ihop som en rulltårta. Skär varje rulle i 18 bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa cirka 30 minuter under duk.

5

Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Strö på pumpakärnor och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under duk.