Du behöver
- 1 kg kokt kall färskpotatis
- 1 st rödlök
- 1 dl hackade örter ex. dill
- 8 st rädisor skurna i små klyftor
- 4 st kokta kalla ägg
- rivet skal av 1 citron
- 2 st burkar matjessill
- 150 g smör
Garnering: hackad rödlök, kryddgrönt, klippt gräslök, gräslöksblommor och ägghack
Gör så här
1
Skiva eller kvarta potatisen och fördela på ett generöst uppläggningsfat.
2
Skala och finhacka löken. Finhacka örterna.
3
Skala och hacka äggen. Tvätta och riv skalet av citronen. Låt sillen rinna av och skär i ca 1 cm sneda bitar.
4
Fördela lök, halva mängden kryddgrönt, rädisor, citronriv samt ägg över potatisen. Tag undan lite ägghack till garneringen.
5
Toppa med sillskivorna. Strö över resterande mängd kryddgrönt samt finhackad rödlök. Toppa med gräslöksblommor och resterande ägghack.
6
Smält smöret på medelvärme i en kastrull tills det blir brynt och börjar dofta nötigt. Häll smöret över silltallriken, tag inte med den vita bottensatsen.