Du behöver
- 3 dl ris
- olivolja
- 500 g kycklingfärs
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk gurkmeja
- 2 msk mald koriander
- 1 msk malen ingefära
- 1 tsk chiliflakes
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- .5 dl tunt strimlad färsk ingefära
- 1 st morot
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 4 dl vatten
Servera med
färsk koriander
3 dl yoghurt
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp 2 msk olja i en djup stekpanna och bryn färsen. Salta, peppra och häll i en skål.
2
Stek de torra kryddorna i ½ dl olja i samma panna under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare någon minut.
3
Tillsätt färs, morot, buljongtärning och vatten. Låt småputtra 10 minuter under lock. Servera grytan med färsk koriander, yoghurt och ris.