Du behöver
- 25 g jÀst
- 2.5 dl mjölk
- 75 g smör
- 0.5 dl strösocker
- 2 krm salt
- 6 dl vetemjöl
Fyllning
100 g mandelmassa
75 g smör
50 g vit choklad
Pensling
mandelspÄn
Ă€gg
Gör sÄ hÀr
Smula jÀsten i en skÄl. VÀrm mjölken till 37° och hÀll den över jÀsten. Rör om tills jÀsten lösts upp. TillsÀtt smöret i bitar, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen vÀl. LÄt den jÀsa övertÀckt i 45 minuter.
Riv mandelmassan och rör samman den med smör och finhackad choklad.
SÀtt ugnen pÄ 250 grader. Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Rulla degen till bollar och kavla ut varje till en rundel, 24 cm i diameter. SkÀr 8 snibbar av varje.
LÀgg en klick fyllning pÄ den bredaste delen och rulla ihop. Böj gifflarna lÀtt och lÀgg dem pÄ en plÄt med bakplÄtspapper med skarven ner. LÄt jÀsa övertÀckta i 30 minuter.
Pensla med uppvispat Àgg och strö pÄ mandelspÄn. GrÀdda mitt i ugnen i ca 8 minuter.









































