Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 75 g smör
- 0.5 dl strösocker
- 2 krm salt
- 6 dl vetemjöl
Fyllning
100 g mandelmassa
75 g smör
50 g vit choklad
Pensling
mandelspån
ägg
Gör så här
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl. Låt den jäsa övertäckt i 45 minuter.
Riv mandelmassan och rör samman den med smör och finhackad choklad.
Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Rulla degen till bollar och kavla ut varje till en rundel, 24 cm i diameter. Skär 8 snibbar av varje.
Lägg en klick fyllning på den bredaste delen och rulla ihop. Böj gifflarna lätt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med skarven ner. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.