Du behöver

  • 25 g jĂ€st
  • 2.5 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 6 dl vetemjöl

Fyllning

100 g mandelmassa
75 g smör
50 g vit choklad

Pensling

mandelspÄn
Ă€gg

Gör sÄ hÀr

1

Smula jÀsten i en skÄl. VÀrm mjölken till 37° och hÀll den över jÀsten. Rör om tills jÀsten lösts upp. TillsÀtt smöret i bitar, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen vÀl. LÄt den jÀsa övertÀckt i 45 minuter.

2

Riv mandelmassan och rör samman den med smör och finhackad choklad.

3

SÀtt ugnen pÄ 250 grader. Ta upp degen pÄ mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Rulla degen till bollar och kavla ut varje till en rundel, 24 cm i diameter. SkÀr 8 snibbar av varje.

4

LÀgg en klick fyllning pÄ den bredaste delen och rulla ihop. Böj gifflarna lÀtt och lÀgg dem pÄ en plÄt med bakplÄtspapper med skarven ner. LÄt jÀsa övertÀckta i 30 minuter.

5

Pensla med uppvispat Àgg och strö pÄ mandelspÄn. GrÀdda mitt i ugnen i ca 8 minuter.