Du behöver
- 150 g morot
- 150 g palsternacka
- 100 g rotselleri
- 300 g potatis
- 1 st gul lök
- 1 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1.5 dl grädde
- salt och peppar
- 500 g vit fisk
- 0.5 tsk salt
Servera med
3 dl frysta sojabönor
färskriven pepparrot
krutonger
Gör så här
Ugn 225 grader. Skala och skär rotfrukter, potatis och lök i mindre bitar. Stek under omrörning i en kastrull cirka 4 minuter.
Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
Skär fisken i kuber och salta. Lägg ner dem i soppan utan att röra om och lägg på ett lock. Dra av från värmen och låt stå tills fisken är klar, cirka 5 minuter.
Toppa soppan med tinade sojabönor/ärter, riven pepparrot och krutonger.
Krutonger: Tärna gårdagens bröd och vänd runt i olja och eventuellt vitlök eller någon örtkrydda. Salta och fördela rosta gyllene i ugnen eller stek i panna.