Kinesiskt fläsk med poppat ris

Du behöver 3 dl jasminris vitlöksklyftor 50 g ingefära 1 tsk chiliflakes 1 msk neutral olja 500 g fläskfärs 1 tsk salt lime 1 msk...

Du behöver

  • 3 dl jasminris
  • vitlöksklyftor
  • 50 g ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • lime
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk maizena
  • 1.5 dl vatten
  • 500 g salladskål

Poppat ris

0.5 dl neutral olja
2 msk okokt jasminris

Till servering

100 g sockerärtor
finhackade jordnötter

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs vitlök, ingefära och chili i olja i en djup stekpanna tills vitlöken tagit aningen färg. Tillsätt färsen, salta, och stek under omrörning tills den är genomstekt. Tillsätt limesaft, soja, socker och maizena utrörd i vatten. Låt småputtra någon minut.

2

Vänd ner salladskålen (spara eventuellt lite till garnering) och låt den sjunka ihop i grytan.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek riskornen under omrörning till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

4

Servera fläsket med ris och toppa med det krispiga poppade riset, strimlade sockerärtor och eventuellt finhackade jordnötter.

Scroll to Top