Du behöver
- 3 dl jasminris
- vitlöksklyftor
- 50 g ingefära
- 1 tsk chiliflakes
- 1 msk neutral olja
- 500 g fläskfärs
- 1 tsk salt
- lime
- 1 msk kinesisk soja
- 2 tsk strösocker
- 1 msk maizena
- 1.5 dl vatten
- 500 g salladskål
Poppat ris
0.5 dl neutral olja
2 msk okokt jasminris
Till servering
100 g sockerärtor
finhackade jordnötter
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs vitlök, ingefära och chili i olja i en djup stekpanna tills vitlöken tagit aningen färg. Tillsätt färsen, salta, och stek under omrörning tills den är genomstekt. Tillsätt limesaft, soja, socker och maizena utrörd i vatten. Låt småputtra någon minut.
Vänd ner salladskålen (spara eventuellt lite till garnering) och låt den sjunka ihop i grytan.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek riskornen under omrörning till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera fläsket med ris och toppa med det krispiga poppade riset, strimlade sockerärtor och eventuellt finhackade jordnötter.