Du behöver

  • 250 g färsk broccoli
  • 500 g färska valfria fyllda pastaknyten
  • 200 g cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • riven vitlöksklyfta

Ostsås

2.5 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 dl riven lagrad ost
3 msk finhackad basilika
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Topping

lagrad ost

Garnering

grillade cocktailtomater
basilikablad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Ansa broccolin och dela den i mindre buketter.

2

Koka pastan i lättsaltat vatten, någon minut kortare än förpackningens anvisningar. Tillsätt broccolin och låt den koka med den sista minuten. Häll av vattnet och låt rinna av.

3

Halvera tomaterna. Ta undan några hela till garneringen. Skala och riv vitlöken. Blanda samman broccoli, pasta, tomater och riven vitlök. Fördela i en smord eldfast form. Dela fetaosten i bitar och strö över.

4

Vispa samman grädde och crème fraiche i en kastrull och låt koka upp. Tag av kastrullen från värmen och tillsätt riven ost, hackad basilika och kryddor.

5

Häll såsen över pastan, peta med en gaffel så att pastan rinner ner överallt mellan fyllningen. Strö över riven ost. Lägg på de tomaterna som du tog undan.

6

Gratinera strax under ugnens mitt i ca 10–15 minuter. Tag ut och garnera med basilikablad. Servera med grönsallad.