Panpizza

Du behöver 15 g jäst 3 dl vatten 6 dl vetemjöl 0.5 dl hela linfrön 1 dl vetekli Fyllning 2 dl färdig tomatsås färska mozzarellaostar...

Du behöver

  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 0.5 dl hela linfrön
  • 1 dl vetekli

Fyllning

2 dl färdig tomatsås
färska mozzarellaostar
80 g skivad italiensk salami
3 dl riven mozzarella
skivade champinjoner
2 tsk torkad oregano

Topping

70 g ruccola
.5 dl torrostade pinjenötter

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet och tillsätt mjöl och linfrön, arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.

2

Dela degen i 2 delar. Strö kli på bakbordet och kavla ut till 2 runda pizzor. Lägg pizzabottnarna i 2 runda ugnsfasta formar så att kanten sticker ut ca 5 cm. Bred på tomatsås och fördela färsk mozzarella, salami, riven mozzarella och champinjoner. Vik in kanterna och strö över oregano. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med rucola och pinjenötter vid servering.

Scroll to Top