Du behöver
- 15 g jäst
- 3 dl vatten
- 6 dl vetemjöl
- 0.5 dl hela linfrön
- 1 dl vetekli
Fyllning
2 dl färdig tomatsås
färska mozzarellaostar
80 g skivad italiensk salami
3 dl riven mozzarella
skivade champinjoner
2 tsk torkad oregano
Topping
70 g ruccola
.5 dl torrostade pinjenötter
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet och tillsätt mjöl och linfrön, arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
Dela degen i 2 delar. Strö kli på bakbordet och kavla ut till 2 runda pizzor. Lägg pizzabottnarna i 2 runda ugnsfasta formar så att kanten sticker ut ca 5 cm. Bred på tomatsås och fördela färsk mozzarella, salami, riven mozzarella och champinjoner. Vik in kanterna och strö över oregano. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med rucola och pinjenötter vid servering.