Du behöver

  • 4.5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn
  • 2.5 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl russin

Topping

grovt rågmjöl
pumpafrön

Gör så här

1

Ugn: 200 grader. Blanda samman filmjölk och sirap i en rymlig bunke.

2

Strimla aprikoserna. Hacka hasselnötterna grovt. Blanda samman samtliga torra ingredienser. Vänd ner blandningen i filmjölksblandningen och rör om.

3

Klipp till ett bakplåtspapper och placera det så att pappret sticker ut över kanterna i en smord 1,5 liters brödform.

4

Fördela smeten jämnt i formen, skaka formen lite så blir det lättare. Strö över lite grovt rågmjöl och pumpafrön.

5

Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Täck över med folie om brödet får för mycket färg. Känn med sticka.