Du behöver

  • 550 g sojakorv
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • smör
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl mellangrädde
  • salt och nymald peppar
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 dl hackad dill
  • sockerärter färska

Gör så här

1

Skär korven i slantar. Skala och hacka den gula löken. Skölj och strimla purjolöken.

2

Bryn korv och lök i smör i en panna.

3

Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll på grädde och salta och peppra.

4

Lägg på halverade tomater och strö på dill. Koka ihop under lock några minuter. Toppa med strimlade sockerärter.


Kommentar:
Med purjolök, tomater och dill får stroganoffen extra god smak, men är fortfarande lika enkel att svänga ihop.

Tips!
Kokt matvete, korngryn eller ris passar också bra att servera till.