Du behöver
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
500 g kokt färskpotatis
1 st gul lök
1 msk smör
2 st salladslökar
1 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
3 st ägg
salt och peppar
2 msk timjan
1 dl riven mozzarellaost
Ugn: 225°
Gör så här
Blanda ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter och ställ formen i kyl i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Strimla salladslöken och blanda med löken. Lägg löken i pajskalet. Skiva potatisen och lägg den ovanpå löken.
Vispa samman grädde, mjölk, ägg, salt, peppar och timjan och häll i formen. Strö över ost och grädda i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat.