Du behöver
- 25 g jäst
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- 1 st ägg
- 0.5 dl strösocker
- 1 krm salt
- 0.75 tsk hjorthornssalt
- 7.5 dl vetemjöl
Garnering:
50 g smält smör
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Ugn: 225°
Gör så här
Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt svalna till 37° och häll degspadet över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, socker, salt, hjorthornssalt och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 20 bitar. Rulla ut varje till en längd 35 cm. Forma till kringlor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Lät kringlorna jäsa övertäckta i 30 minuter. Grädda i ca 8 minuter. Pensla med smält smör och doppa i socker blandat med vaniljsocker vid servering.