Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk 37°
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 9 dl vetemjöl special

Fyllning:

1.5 dl karamelliserad mjölk
100 g pekannötter

Pensling:

ägg

Garnering:

2 msk mjölk
20 g smör
0.5 dl ljust muscovadosocker
2.5 dl florsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en skål och häll på ljummen mjölk, 37°. Rör om tills jästen lösts upp. Lägg i smöret i bitar, socker, ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, gärna i maskin tills den är smidig.

2

Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel 60×40 cm.

3

Bred på karamelliserad mjölk och strö över grovt hackade pekannötter. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Lägg dem med snittytan upp i bullformar. Låt dem jäsa övertäckta i 30 minuter.

4

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ca 10 minuter. Smält samman mjölk, smör och muscovadosocker i en kastrull. Ta den av värme och rör i florsocker. Ringla glasyren över bullarna.


Kommentar:
Ställ gärna bullformarna i ett muffinsbleck så håller de formen under gräddningen.