Du behöver
- 125 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 st ägg
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
0.75 dl jordgubbssylt
Glasyr:
1.5 dl florsocker
1 msk pressad citronsaft
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa rumsvarmt smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt ägget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg på mjölat bakbord.
Dela degen i 3 delar och rulla ut till längder, lika långa som plåten. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning längs med varje längd och fyll med jordgubbssylt. Det går lättast att spritsa sylten.
Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt längderna svalna något på plåten. Blanda florsocker och vatten till glasyren och ringla över längderna. Skär längderna i sneda 2 cm breda bitar. Lägg över på bakgaller när glasyren stelnat.