Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker 1+1
  • 4 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche

Garnering:

ljus choklad hackad

Servera med:

hallon

Gör så här

1

Smält chokladen över vattenbad. Ta av värmen och låt svalna. Vispa äggvitor och 1 dl strösocker till hårt skum. Vispa äggulor och resten av sockret till en pösig smet. Vispa grädden.

2

Blanda crème fraiche med den smälta chokladen. Rör ner i äggulevispet och vänd i grädden. Vänd sedan i äggvitorna.

3

Häll smeten i en avlång brödform 1 1/2 l, klädd med plastfolie. Strö över hackad choklad och ställ i frysen i minst 6 timmar. Servera med hallon och minimarshmallows.


Kommentar:
Den här italienska desserten kan, eftersom den är frusen, förberedas i god tid. Det är guld värt när man har mycket att göra och ont om tid. Det gäller bara att planera lite.
Receptet är beräknat till 4-6 portioner.