Du behöver
- 500 g fläskfilé
- 3 msk vetemjöl
- 2 msk rapsolja
- 2 st gula lökar
- 3 st morötter
- 2 st röda paprikor
- 1 burk skivad ananas 565 gram
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 dl kinesisk soja
- 0.5 dl rödvinsvinäger
- 1.5 dl vatten
- 0.5 dl tomatpuré
- salt och peppar
Servera med:
ris
Gör så här
1
Putsa och skiva köttet. Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i olja i stekpanna. Lägg köttet i en gryta.
2
Skala och hacka löken. Skala och skiva morötterna. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs lök, morötter och paprika i olja i 5 minuter. Lägg grönsakerna i grytan.
3
Koka ur stekpannan med ananasspad, socker, soja, vinäger, vatten och tomatpuré. Häll såsen och ananasen i bitar i grytan och koka upp. Småkoka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris.
Kinakrogar blev vanliga det här decenniet. Och vi började experimentera med nya smaker därhemma i köken.