24 stycken

Du behöver

  • 300 g vit choklad
  • 125 g smör
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • rivet skal från 1 lime + 3 msk pressad limesaft (ca 2 lime)

Glasyr:

2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
limeskal

Ugn: 175°

Gör så här

1

Bryt chokladen i bitar och smält choklad och smör under omrörning i en kastrull.

2

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa ägg och socker pösigt.

3

Finriv limeskalet. Rulla limen hårt i bänken och pressa ur saften.

4

Blanda ner chokladblandningen, limeskal och -saft och mjölblandningen i äggsmeten. Häll upp i en form, 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i 25 minuter. Låt kallna.

5

Glasyr: Blanda florsocker och vatten och ringla över kakan.

6

Skär i rutor och garnera med limeskal.