Du behöver
- 10 g torkad svamp
- 1 st liten gul lök
- 300 g Quornfärs tinad
- 6 st enbär stötta
- 2 tsk timjan
- 1 dl hackad persilja
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st ägg
- 1 tsk grönsaksfond
- 1 tsk worcestershiresås
- 150 g kokt potatis mjölig
- margarin mjölkfritt, eller smör till stekning
Garnera med:
grönkål
brysselkål
apelsiner
Gör så här
Blötlägg svampen i varmt vatten. Låt rinna av och finhacka svampen. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör. Blanda i enbär och timjan mot slutet. Låt kallna.
Kör Quornfärs, svamp, lök, persilja, salt, peppar, ägg, fond och Worcestershiresås i matberedaren. Vicka upp smeten i en bunke.
Skala och grovriv potatisen. Arbeta in potatisen i smeten för hand. Låt smeten stå till sig i kylen i minst 1 timme. Forma smeten till bollar med vattensköljda händer och stek i en stekpanna med smör. Lägg upp på ett fat tillsammans med grönkål, kokt brysselkål och apelsinklyftor.