Du behöver
- 400 g kycklinglårfilé
- salt, peppar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 1 tsk spiskummin
- 2 tsk oregano
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk honung
- 1 dl vatten
- 1 tsk kycklingfond
Guacamole:
2 st avokador
1 dl crème fraîche
1 st vitlöksklyfta
1 msk pressad citronsaft
salt, peppar
Syrad lök:
0,5 dl ättiksprit 12%
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
2 st rödlökar
Servera med:
tortillabröd små
mâchesallad
gurka skivad
koriander
syrad rödlök
Gör så här
Syrad lök: Koka upp ättika, socker och vatten och koka tills sockret lösts upp. Låt lagen svalna lite. Skala, dela och skiva löken tunt. Blanda med lagen. Låt dra en timme.
Kyckling: Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar och krydda med salt och peppar. Skala och hacka vitlöken. Fräs kyckling och vitlök i stekpanna med smör.
Tillsätt spiskummin, oregano, paprikapulver, honung, vatten och fond och koka ihop i 30 minuter. Rör om så att köttet delar sig lite. Häll eventuellt av lite vätska.
Guacamole: Mosa avokadoköttet och blanda med crème fraiche, riven vitlök, citronsaft, salt och peppar.
Servera kycklingröran i tortillabröd med sallad, gurka, koriander, guacamole och syrad lök.