Du behöver
- 50 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl mjölk
- 1 st citron rivet skal
Fyllning:
3 st äpplen
0.5 dl strösocker
2 tsk kanel
pärlsocker
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölk och smält smör. Riv citronskalet fint och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, 22 cm i diameter.
Fyllning: Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg äpplena i en plastpåse tillsammans med socker och kanel och vänd runt. Lägg ut äpplena på smeten i ett vackert mönster och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.