Du behöver
- 2 st gula lökar
- smör
- 1 dl hackad dill
- 2 dl hackad persilja
- 300 g pasta t ex spiraler eller penne
- 250 g broccoli färsk
- 1 st ask ansjovisfiléer 125 g
- 3 dl lagrad ost riven
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 dl mjölk
- 1 msk ansovisspad
- nymald vitpeppar
- 150 g cocktailtomater
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och skiva löken. Mjukstek den i smör. Låt svalna och blanda i dill och persilja.
2
Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Låt rinna av.
3
Dela broccolin i buketter och fintärna stammen. Koka broccolin cirka 1 minut i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
4
Varva pasta, mjukstekt lök, broccolibuketter, ansjovisfiléer och det mesta av osten i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, mjölk och ansjovisspad.
5
Häll gräddblandningen i formen. Dela tomaterna och stick ner dem i gratängen. Strö på resten av osten.
6
Gratinera mitt i ugnen tills gratängen har fin färg, cirka 30 minuter.