Du behöver
- 500 g räkor med skal
Dillpesto:
knippa dill
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl pinjenötter
1 dl rapsolja
salt och peppar
Servera med:
4 st tortillabröd
1 st krispsallad eller isbergssallad
100 g cocktailtomater
1 bitar gurka
Garnera med:
rostade pinjenötter
Gör så här
Skala räkorna.
Dillpesto: Plocka dillvipporna av stjälkarna och lägg i bägaren till mixerstaven. Tillsätt skalad vitlöksklyfta, pinjenötter och rapsolja. Mixa till en krämig röra. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkorna i peston och lägg i en glasburk med lock.
Skölj salladen och slunga den torr. Förvara salladen i en luftfylld plastpåse. Dela cocktailtomaterna och skiva gurkan. Rosta pinjenötter i torr stekpanna. Lägg sallad, tomater, gurka och räkor med dillpesto på bröden, strö över de rostade pinjenötterna och vik ihop till wraps.