Du behöver

  • 700 g köttfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 st ägg
  • salt peppar

Fyllning:

150 g färskost med smak
5 st soltorkade tomater i olja
0.5 dl hackad persilja

Sås:

2 dl vispgrädde
2 dl vatten sky och
2 msk kalvfond
2 msk maizena redning

Garnera med:

persilja

Servera med:

potatis morötter

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten och låt svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Låt svalna något.

2
Blanda ner färs, lök, ägg, salt och peppar i ströbrödsblandningen. Rör om till en jämn smet. Platta ut den på en vattensköljd skärbräda till en fyrkant 20×30 cm.

3
Klicka ut färskosten på färsen och strö över strimlade tomater och persilja. Rulla ihop från långsidan och lägg limpan i en smord form med skarven ner. Tillaga i ugn i ca 45 minuter tills den känns klar.

4
Häll av skyn som bildats i formen och späd eventuellt med vatten. Koka upp tillsamman smed grädde och fond. Red av och smaka av med salt och peppar. Garnera med persila. Servera till köttfärslimpan med rostad potatis och morötter.