6 portioner
Du behöver
- 600 g köttfärs
- 2 msk smör
- 1 gul lök
- 200 g champinjoner
- 3 msk tomatpuré
- 1 röd paprika
- 1 burk krossade tomater
- 1 burk krossade tomater med chili
- 2 msk kalvfond
- 1 msk basilika
- salt peppar
Potatismos:
1 kg potatis
1 dl mjölk
25 g smör
1 äggula
1 tomat
1 dl riven ost
Garnera med:
basilika
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Fräs färsen smulig i smör i en stekpanna. Skala och hacka löken och låt fräsa med ett par minuter. Skiva champinjonerna och låt fräsa med tills vätskan kokat in.
2
Rör i tomatpuré och fräs ett par minuter. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Blanda i tillsammans med alla krossade tomater, fond, basilika, salt och peppar. Koka ihop i 15 minuter. Smaka av.
3
Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga potatisen torr. Mosa den och tillsätt varm mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar och rör i äggula.
4
Häll färsen i en form. Spritsa moset runt kanten. Lägg på skivad tomat och strö över riven ost. Gratinera i ca 15 minuter tills moset fått fin färg. Garnera med basilika. Servera med sallad.