6 portioner

Du behöver

  • 600 g köttfärs
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk krossade tomater med chili
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk basilika
  • salt peppar

Potatismos:

1 kg potatis
1 dl mjölk
25 g smör
1 äggula
1 tomat
1 dl riven ost

Garnera med:

basilika

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Fräs färsen smulig i smör i en stekpanna. Skala och hacka löken och låt fräsa med ett par minuter. Skiva champinjonerna och låt fräsa med tills vätskan kokat in.
2
Rör i tomatpuré och fräs ett par minuter. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Blanda i tillsammans med alla krossade tomater, fond, basilika, salt och peppar. Koka ihop i 15 minuter. Smaka av.
3
Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga potatisen torr. Mosa den och tillsätt varm mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar och rör i äggula.
4
Häll färsen i en form. Spritsa moset runt kanten. Lägg på skivad tomat och strö över riven ost. Gratinera i ca 15 minuter tills moset fått fin färg. Garnera med basilika. Servera med sallad.