4 portioner

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • ¾ dl ströbröd
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 ansjovis
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad persilja
  • salt peppar
  • 140 g bacon
  • 1 msk smör

Sås:

2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk söt senap
2 msk maizena redning

Garnera med:

persilja

Servera med:

rostad potatis
sockerärter

Gör så här

1

Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i 5 minuter. Blanda i färs, hackad ansjovis, ägg, persilja, salt och peppar. Arbeta ihop till en jämn färs. Forma 8 biffar och linda en baconskiva runt om varje.

2

Stek biffarna i smör i stekpanna tills de fått fin färg. Lägg över i en vid kastrull. Koka ur stekpannan med vatten och tillsätt grädde, fond och all senap. Koka upp, red av och koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över biffarna.

3

Småkoka i ca 15 minuter tills biffarna är klara. Garnera med persila. Servera med rostad potatis och sockerärter.