Du behöver
- 700 g kycklingfil
- salt peppar
- 0.5 tsk chilipulver
- 650 g sötpotatis
- 2 st rödlök
- 1 dl soltorkade tomater i olja
- 2 dl oliver gröna med pimento
- 4 st ägg
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraîche
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk oregano
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och chilipulver. Lägg dem i en smord form. Skala och tärna sötpotatisen och lägg den bredvid. Baka i ugn i 30 minuter. Vänd kycklingen efter halva tiden.
2
Trasa sönder kycklingen med två gafflar. Skala och hacka löken. Strimla tomaterna. Lägg i en smord form eller portionsformar tillsammans med sötpotatis och delade oliver.
3
Vispa ihop ägg, grädde, crème fraiche, pressad vitlök, oregano, salt och peppar. Häll över kycklingen och baka i ugn i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med sallad.