Du behöver
- 10 st potatis
- 2 st palsternacka
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- salt peppar
- 2 dl riven ost
- 600 g lövbiff
- 150 g färskost med örter
- 50 g salami
- 1 msk smör
Gremolataströssel:
1 dl hackad persilja
citron rivet skal av 1
1 st vitlöksklyfta
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och skiva potatis, palsternacka och lök. Blanda grädde, mjölk, pressad vitlök, salt och peppar i en stor skål. Lägg i potatis, palsternacka och lök och blanda väl.
2
Häll upp allt i en smord form och grädda i 40 minuter.
3
Lägg ut köttskivorna och krydda med salt och peppar. Bred på färskost och lägg på salami. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn runt om i smör i stekpanna.
4
Strö osten över gratängen och lägg på ruladerna. Gratinera i ca 10 minuter tills gratängen fått fin färg. Blanda persilja, citronskal och finhackad vitlök och strö över rätten. Servera eventuellt lite av strösslet bredvid i en skål tillsammans med sallad.