Du behöver

  • 500 g lax färskrökt i skivor
  • 800 g delikatesspotatis
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • salt peppar
  • 1 dl hackad dill
  • 150 g sparris
  • 100 g rädisor
  • 1 msk pressad citronsaft

Servera med:

citronklyftor

Gör så här

1
Tvätta och koka potatisen tills den är precis mjuk. Ånga den torr. Dela stora potatisar i mindre bitar.

2
Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp under omrörning och rör i grädden. Koka i 5 minuter. Smaka av stuvningen med salt och peppar. Den ska smaka lite väl mycket innan potatisen rörs i. Blanda i dill och potatis.

3
Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Tvätta rädisorna väl. Hyvla rädisor och sparrisen (på längden) tunt på mandolin eller med potatisskalare. Blanda skivorna med citronsaften och lite salt.