Du behöver
- 4 bitar laxfilé à 125 g
- salt peppar
- 25 g smör
- 30 g mandelspån
Dillsås:
200 g färskost
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0.5 dl hackad dill går bra med fryst dill
Stekt gurka:
1 st gurka
2 msk smör
Servera med:
potatis pressad
sockerärter
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg laxen i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
2
Rör ihop rumsvarmt smör och mandelspån och klicka på laxen. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 10 minuter.
3
Dillsås: Koka upp färskost, mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar och rör i dill.
4
Stekt gurka: Skala gurkan och dela den på längden. Gröp ur kärnorna med en sked och skiva gurkan. Fräs gurkan mjuk i en kastrull med smör i en kastrull. Salta och peppra.
5
Servera med pressad potatis och kokta sockerärter.