Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl vatten
- 0.5 dl rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 msk honung
- 3 dl dinkelmjöl
- 3 dl vetemjöl
Pensling:
1 st ägg
1.5 dl riven ost
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp.
2
Blanda i olja, salt, honung, det mesta av mjölet, och arbeta degen väl i maskin i 8 minuter. Låt degen jäsa övertäckt, 40 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 10 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta, 30 minuter.
4
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på riven ost. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.