Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 3 dl vetemjöl

Pensling:

1 st ägg
1.5 dl riven ost

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp.

2
Blanda i olja, salt, honung, det mesta av mjölet, och arbeta degen väl i maskin i 8 minuter. Låt degen jäsa övertäckt, 40 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 10 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta, 30 minuter.

4
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på riven ost. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.