Du behöver

  • 750 g potatisgnocchi
  • 1 dl sötmandel skalad
  • 1 st kruka basilika
  • 3 dl parmesanost riven
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • salt peppar
  • 400 g körsbärstomater röda och gula
  • 400 g sugarsnaps
  • 35 g rucola

Gör så här

1
Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av.

2
Mixa mandel och basilikablad till smulor. Tillsätt parmesanost och olja och mixa samman. Späd med vatten till en lagom tjock pesto. Smaka av med salt och peppar.

3
Dela tomaterna. Ansa och koka sugarsnapsen i 1 minut. Spola dem i kallt vatten.

4
Blanda gnocchi och pesto och värm försiktigt i en stor gryta. Blanda i tomater och sugarsnaps och låt allt bli varmt. Lägg upp och strö över rucola.