Du behöver
- 750 g potatisgnocchi
- 1 dl sötmandel skalad
- 1 st kruka basilika
- 3 dl parmesanost riven
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl vatten
- salt peppar
- 400 g körsbärstomater röda och gula
- 400 g sugarsnaps
- 35 g rucola
Gör så här
1
Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av.
2
Mixa mandel och basilikablad till smulor. Tillsätt parmesanost och olja och mixa samman. Späd med vatten till en lagom tjock pesto. Smaka av med salt och peppar.
3
Dela tomaterna. Ansa och koka sugarsnapsen i 1 minut. Spola dem i kallt vatten.
4
Blanda gnocchi och pesto och värm försiktigt i en stor gryta. Blanda i tomater och sugarsnaps och låt allt bli varmt. Lägg upp och strö över rucola.