Du behöver
- 25 g jäst
- 2 dl vatten
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk honung
- 1 tsk flingsalt
- 2 tsk fänkålsfrön nystötta
- 1 3/4 dl rågmjöl fint
- 2.5 dl vetemjöl
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen i kallt vattnen. Tillsätt olja, honung, salt, fänkålsfrö och mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk, ca 1 timme.
2
Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i 16 bitar. Rulla bitarna till fingertjocka längder, ca 20 cm.
3
Lägg bröden på bakplåtspappersklädda skärbrädor och frys in bröden. När bröden fryst lägg över dem i plastpåsar.
4
Gräddning: Lägg grissini på bakplåtspappersklädda plåtar och låt stå i rumstemperatur medan ugnen värms, 20–25 minuter. Grädda mitt i ugnen, 12–14 minuter. Serveras nygräddade.