Du behöver

  • 6 dl bovetemjöl
  • 2 dl morötter grovrivna
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 3 dl yoghurt naturell

Ugn: 250°

Gör så här

1
Blanda mjöl, morötter, pumpakärnor, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Fördela smöret i blandningen med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt yoghurten och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.

2
Dela degen i 4 bitar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pudra över lite bovetemjöl och platta ut varje bit till en rund kaka, ca 13 centimeter i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar. Grädda mitt i ugnen, 10–12 minuter. Serveras nygräddade.