Du behöver

  • 1 st squash
  • 1 st aubergine
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 300 g tomater
  • 1/2–1 krm chiliflakes
  • 1 st kruka basilika
  • flingsalt

Potatistäcke:

500 g potatis mjölig
3 msk smör
1.5 dl mjölk varm
2 st äggulor
1 dl parmesanost finriven
flingsalt
nymald peppar

Gratinera med:

1 dl parmesanost
2 msk olivolja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär squash, aubergine, paprika, lök och vitlök i små tärningar och fräs dem mjuka i en gryta med olja. Tillsätt finhackade tomater och chili och koka ihop utan lock tills vätskan kokat in. Blanda i strimlad basilika. Smaka av med salt. Låt svalna.

2
Potatistäcke: Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen. Blanda i smöret klickvis, varm mjölk, äggulor och ost. Salta och peppra.

3
Bred ett lager potatismos i botten på ugnsfasta portionsformar. Fördela grönsaksröran över. Bred på resten av moset. Strö på ost och ringla över olja. Gratinera mitt i ugnen tills moset har fin färg, ca 20 minuter.