Du behöver
- 1 st torskfilé 400 g
- salt
- 0.5 st purjolök
- 1 msk rapsolja
- 0.5 st påse taco kryddmix à 40 g
- 1 st burk krossade tomater finkrossade, 400 g
- 1 st burk majskorn 150 g
Strössel:
10 st tacochips
1 dl ost riven lagrad
Garnera med:
persilja
Potatismos:
600 g potatis mjölig
1 msk smör
1 dl mjölk
salt vitpeppar
Servera med:
haricots verts
Ugn: 175°
Gör så här
1
Halvtina torsken i kylen. Skär fisken i fyra bitar och lägg dem i en smord ugnsform. Salta försiktigt.
2
Snitta, skölj och finhacka purjolöken och fräs den i en kastrull med olja, 1 minut. Tillsätt kryddmix, finkrossade tomater och avrunnen majs och koka upp. Fördela blandningen på fiskbitarna.
3
Strössel: Krossa tacochipsen i en mortel och blanda dem med osten, och strö över fisken. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter. Garnera med persilja.
4
Potatismos:Skala och skär 600 g potatis av mjölig sort i bitar. Koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och pressa potatisen. Tillsätt 1 msk smör och 1 dl mjölk och vispa moset fluffigt. Tillsätt mer mjölk om det behövs. Smaka av med salt och vitpeppar.
5
Servera med potatismos och kokta haricots verts.