Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk hackad lök
  • 1 msk tacokrydda
  • salt peppar
  • 1 msk smör

Tomatsås:

1 st gul lök
1 st tomater 400 g
1 msk kalvfond

Servera med:

potatis kokt
majs
gurka

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt det dra i 5 minuter. Blanda i färs, ägg, lök, tacokrydda, salt och peppar. Blanda väl. Forma 8 biffar och stek dem på båda sidor i en stekpanna med ca 3 minuter. Ta upp biffarna.

2
Tomatsås: Skala och hacka löken. Lägg lök och krossade tomater i stekpannan och koka upp. Smaka av med fond, salt och peppar. Späd med vatten om såsen känns tjock.

3
Lägg biffarna i såsen och småkoka i 10 minuter. Servera med kokt potatis, majs och gurka.