Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 500 g köttfärs
- 1 st ägg
- 1 msk hackad lök
- 1 msk tacokrydda
- salt peppar
- 1 msk smör
Tomatsås:
1 st gul lök
1 st tomater 400 g
1 msk kalvfond
Servera med:
potatis kokt
majs
gurka
Gör så här
1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt det dra i 5 minuter. Blanda i färs, ägg, lök, tacokrydda, salt och peppar. Blanda väl. Forma 8 biffar och stek dem på båda sidor i en stekpanna med ca 3 minuter. Ta upp biffarna.
2
Tomatsås: Skala och hacka löken. Lägg lök och krossade tomater i stekpannan och koka upp. Smaka av med fond, salt och peppar. Späd med vatten om såsen känns tjock.
3
Lägg biffarna i såsen och småkoka i 10 minuter. Servera med kokt potatis, majs och gurka.