Du behöver

  • 2 st sötpotatis
  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chilipeppar
  • 2 msk ingefära färskriven
  • 1 msk smör
  • 7 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljong
  • 1 st förpackning vita bönor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 st lime rivet skal och pressad saft
  • salt peppar
  • 2 st tortillabröd
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st avokado

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Skala och tärna sötpotatisen. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs sötpotatis, lök, vitlök, chili och ingefära i en gryta med smör.

2
Späd med vatten och lägg i buljongtärningarna, och koka i 30 ­minuter. Skölj bönorna väl och rör ner i soppan. Mixa soppan slät.

3
Tillsätt grädde och koka upp soppan. Smaka av med limeskal och -saft, salt och peppar.

4
Strimla tortillabröden och fräs dem tills de blir knapriga i en stekpanna med olja. Servera i soppan tillsammans med avokado i bitar. Garnera med persilja.