Du behöver
- 50 g russin gula
- 75 g fikon torkade
- 2 msk rom mörk eller
- 150 g blandade nötter
- sötmandel pistaschmandel
- 200 g mörk choklad
- 75 g smör
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 msk ljust muscovadosocker
- 1 st ägg
- 1 st äggula
- 150 g digestivekex
- 0.5 dl florsocker
2 rullar
Gör så här
1
Blanda russin, tärnade fikon och rom, och låt det dra i rumstemperatur ett par timmar.
2
Rosta mandel och nötter i en torr stekpanna. Låt svalna.
3
Smält choklad och smör över vattenbad.
4
Vispa ihop strösocker, muscovadosocker, ägg och äggula, och rör ner i chokladsmeten. Fortsätt värma över vattenbad tills sockret lösts upp. Ta skålen av värmen.
5
Hacka nötter och mandel grovt. Krossa kexen. Blanda ner nötter, mandel, kex, russin och fikon i chokladsmeten. Låt stelna något.
6
Fördela smeten på två bakplåtspapper och forma till två rullar med hjälp av pappret. Låt stelna i kylen över natten. Rulla dem i florsocker och skär upp i skivor.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows