Du behöver
- 800 g laxfilé med skinn
- salt peppar
- 2 st äggulor
- 0.5 dl senap
- 0.5 dl ströbröd
Sås:
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
1 tsk flytande honung
0.5 dl hackad dill
Servera med:
potatis kokt
ärter
citron
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra.
2
Blanda äggulor, senap och 2/3 av ströbrödet, och bred över laxen. Strö på resten av ströbrödet. Tillaga mitt i ugnen tills laxen är klar, ca 20 minuter.
3
Sås: Vispa grädden. Blanda grädde, crème fraiche och majonnäs. Smaka av med honung, salt och peppar. Blanda i dill. Servera såsen till laxen tillsammans med kokt potatis, kokta ärter och citron.