Du behöver
- 600 g kycklingfil
- salt peppar
- smör +1 msk
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk timjan
- 1 msk maizenaredning
- 1 st äpple
Garnera med:
timjan
Servera med:
klyftpotatis
gröna bönor
Gör så här
1
Krydda filéerna med salt och peppar och bryn dem på båda sidor i en stekpanna med 1 msk smör.
2
Häll grädde, vatten och fond i stekpannan och koka upp. Tillsätt senap och timjan och småkoka under lock, 10 minuter.
3
Ta upp kycklingen. Red av såsen och koka ett par minuter. Smaka av. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och strö över lite timjan.
4
Kärna ur och klyfta äpplet och stek i en stekpanna med smör ett par minuter. Lägg klyftorna över kycklingen. Servera med klyftpotatis och kokta gröna bönor.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows